Mi a teendő baleset, vagy lopáskár esetén?

Az esetleges töréskárt minél előbb, legfeljebb két munkanapon belül be kell jelenteni call centerünknek. A teendők részletes leírása megtalálható a letölthető anyagok között.

Lopáskár esetén is fontos a hatóságok és call centerünk mielőbbi értesítése, a tudnivalók részletes listája ITT található.

Lehetséges-e a bérleti szerződés hosszabbítása?

Igen, Ügyfeleink kérésére az esetek többségében van mód a bérleti szerződés időtartamának meghosszabbítására. Ugyanakkor minden igényt egyedileg, több tényezőt figyelembe véve kell megvizsgálnunk, mivel felmerülhetnek olyan körülmények, amelyek kereteket szabhatnak: például refinanszírozási feltételek, várható futamidő, stb.

Hosszabbítás esetén a módosuló futamidő, futásteljesítmény és maradványérték alapján új bérleti díjakat kalkulálunk.

Mit jelent a maradványérték?

A maradványérték egy későbbi időpontra megállapított eladási árat jelent. Meghatározásában szerepet kap a gépjármű típusa, felszereltsége, másodpiaci keresettsége, a bérleti szerződés futamideje, illetve a várható futásteljesítmény.

A maradványérték a beszerzési ár mellett a finanszírozási díj kalkulációjának alapvető eleme, egyben a bérbeadó kockázata. Eltérő megállapodás hiányában a maradványérték garantált, vagyis a szerződés szerinti futamidő és futásteljesítmény teljesülése, valamint a gépjármű rendeltetésszerű használata, megfelelő műszaki és esztétikai állapota esetén nincs elszámolás, az autó értékesítésének kockázata társaságunké.

Hogyan történik a maradványérték-elszámolás deviza alapú finanszírozás esetében?

Tekintettel arra, hogy a bérleti szerződés kezdetekor (gépjármű átadásakor), illetve a szerződés megszűnésekor (gépjármű leadásakor) érvényes árfolyamok eltérhetnek egymástól, a bérleti szerződés lejártával Bérbeadó a maradványértékre vonatkozóan árfolyam-elszámolást készít. Az elszámolás a következők szerint történik: a gépjármű devizában meghatározott maradványértéke szorozva a szerződéskötéskor (átadáskor) alkalmazott árfolyam és a lejáratkor alkalmazott árfolyam különbözetével.

Az elszámolás módszerét a bérleti szerződés részletesen tartalmazza.

Hogyan történik a gépjármű futamidő végi leadása?

A gépjármű leadását megelőzően munkatársunk megkeresi Ügyfelünket, és egyezteti a leadás részleteit. A gépjármű visszaszolgáltatása alapesetben a bérbeadó által meghatározott telephelyen történik.

Ekkor a bérlő köteles a forgalmi engedélyét, az üzemanyag kártyá(ka)t, illetve a gépjárműhöz tartozó egyéb okmányokat, tartozékokat az Autópark munkatársának átadni.

Az átvételkor jegyzőkönyv készül, amely rögzíti a gépjármű műszaki állapotát és esetleges sérüléseit. Amennyiben a felszereltségben, okmányokban, egyebekben hiány, illetve a rendeltetésszerű használatot meghaladó műszaki, vagy karosszéria hibák tapasztalhatók, úgy azok pótlásra, illetve javításra kerülnek, melyek elszámolás alapját képezik.

A letölthető dokumentumaink között megtalálható az erre vonatkozó általános tájékoztatónk.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelvizsgálathoz?

– egy hónapnál nem régebbi, tagjegyzékkel ellátott cégkivonat
– társasági szerződés és módosításai
– aláírási címpéldány
– megelőző két év auditált éves beszámolója (mérleg, eredmény kimutatás, főkönyvi kivonat)
– üzleti jelentés, könyvvizsgálói jelentés