A régiek mellett az új matricatípusok is elérhetők lesznek január elsejétől

Az MKB-Euroleasing Autópark az új matricatípusok beszerzésében is segít Önöknek.

Fontos változás, hogy az autópályák bevezető szakasza, valamint az M0 autópálya bizonyos részei is fizetőssé válnak 2015.01.01-től.

Az újév első napjától a megszokott időalapú matricák mellett (10 napos, havi, éves) az autósok az új megyei matricát is megvásárolhatják. A megyei matricával egy megye gyorsforgalmi útjai rendkívül kedvező, évi 5 ezer forintos áron használhatók. Az új matricatípus január 1-től 1500 helyen lesz elérhető az autósok számára.
A megyei matrica 2015. január 1-től 1500 értékesítési ponton válik elérhetővé, ezek listája 2014. december 31-től megtalálható a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. oldalán. Február 1-től minden korábbi értékesítési ponton meg lehet majd vásárolni az új matricákat. A rendszeres autópálya-használat egy megyében a korábbi közel 43 ezer forint helyett a jövő évtől mindössze 5 ezer forintba kerül, így a munkahelyükre ingázók, az akár több megyényi távolságból pl. a fővárosba autózók kiadásai a töredékükre csökkennek. Türelmi idő is segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14 875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1470 Ft) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak. A 2014. december 31-e előtt vásárolt heti (10 napos) és havi matricák a lejárat időpontjáig, a 2014-es éves matricák 2015. január 31-ig érvényesek.

autópálya matricaAz autósok egyéni kalkulációik alapján mérhetik fel, hogy maradnak a számukra bevált szolgáltatásoknál, vagy az új alternatívával élve csökkentik úthasználati költségeiket. A személygépkocsikra jelenleg is elérhető matricatípusok ára egyébként három éve változatlan, és januártól sem emelkedik.
Amennyiben igénylik közreműködésünket az új jogosultságok beszerzésben, a már jól ismert autopalya@autopark.hu email címen várjuk megrendelésüket.

 

Forrás
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály
Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Kommunikációs Iroda
Budapest, 2014. december 29.